top of page
Søk
  • Forfatterens bildeErlend Borge

ENDELIG TUR I 2020

Etter å ha måtte avlyse turer både til været og til Corona, smakte det vanvittig godt å mønstre på Frøya igjen i dag.


Selv om værmeldingen hadde vist gode 11 s/m ved oksøy, gjorde vi oss ett forsøk på å dra ut. Før vi kom så langt ramlet desverre en av fiskerne og slo hodet i ripa, og vi endte opp med å møte ambulansen på Flekkerøya. Det gikk bra med pasienten som møtte oss smilende da vi la til kai på tangen senere på dagen, og kunne fortelle at hun slapp med 7 sting.


Etter at pasienten var tatt godt vare på og sendt avgårde var vi 12 fiskere igjen, og vi søkte smulere farvann sørvest av oksøy.

Thomas Lurte kjapt opp en flott lyr, og diverse arter kom samtidig over ripa. Lite med noe størrelse.

Vi gjorde flere drift over samme plass, men det var ikke mye mer å hente.

Vi kjørte avgårde og la oss tett opptil land ved mellom flekkeholmen og kragevika på flekkerøy. Her var det rolig nok til at vi kunne nyte varm mat i form av kylling gryte som Erlend hadde laget. Det var tydelig at litt mat gjorde susen, for her kom det greit med fisk i båten. Både sild, hvitting, torsk, makrell, og en flott hyse ble med opp.


Etter et par gode driv ville vi prøve noe annet og satte kurs mot dvergsøya. Det blåste kraftig, og vi fikk mye drift i båten, men vi klarte å lure opp litt bra fisk her også. En fin lange, en god torsk og flere fine sei ble halt ombord, sammen med en knurr, lusuer og masse hvitting.

Vi takker for en kjempeflott tur og ønsker alle en riktig god sommer. Neste tur går 9. august, og vi håper å se dere da.
Gratulerer til Fredrik som fikk seg nye t-skjorte og pilk fra Grønberg sport.

I dag var det en hyse på halvannen kilo som måtte til.

99 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page